maandag 22 mei 2017

Foto's Yellowstone






















Yellowstone

Vandaag was het zover, we gaan naar Yellowstone.
Vol verwachting , wat gaan we zien? Is het echt zo mooi? Gaan we dieren zien? Ja, ja en Ja!  Het is een prachtig park. Het is een korte rit van ons huis naar de ingang. Hier krijgen we een parkmap en informatie over de wegen die nog afgesloten zijn.
We besluiten om naar Mammoth hotsprings te rijden, maar zover komen we niet. Bij de eerste stop zien we al een koppeltje bergmarmotten. Ze poseren op hun gemak voor John, zo leuk.
Bij de tweede stop, zien we een kudde bizons. Wat een machtige beesten. We spotten een coyote en willen deze ook op de foto. John en ik volgen hem en lopen rakelings langs een gigantische bizon, zonder hem te zien. Ien heeft een "close encounter" met het machtige beest. Hij komt vlak achter haar uit de struiken, er zit geen meter tussen. Geweldig! Voor degene die Ien kennen, we waren aan het wachten tot de hondenkoekjes uit haar zak kwamen, ha ha! Maar ze hield toch gepaste afstand. We rijden verder naar de Grand canyon van Yellowstone inclusief waterval. Ook weer zeer de moeite waard.
Hier sloeg het weer ineens om en hadden we zelfs een heel klein beetje natte sneeuw. We besluiten om Mammoth Springs tot morgen te laten en gaan naar de geisers. Hier is een mooie boardwalk gemaakt die je kunt volgen om de meeste geisers heen. Je ziet prachtige kleuren en vormen, en stinken dat het doet. De meesten zijn nog actief en pruttelen, stomen en spuiten dat het een lieve lust is. We worden langzaam moe en besluiten om naar huis te gaan, we hebben honger.
Bij het terug rijden komt het moment suprème. De kudde bizons die we op de heen weg hebben gezien, besluit om over te steken. Paul weet ons tot helemaal vooraan te manoeuvreren .
Wat een machtig gezicht! Al die grote beesten met jongen die voor, achter en langs onze auto lopen. Geweldig! Een mooiere afsluiting hadden we ons niet kunnen wensen.
Ben benieuwd naar morgen.

De foto's volgen.