maandag 5 juni 2017

Foto's






















Yosemite

Vandaag zijn we naar Yosemite geweest. Maar eerst hebben we een ontbijtje genuttigd bij onze gastvrouw en heer Lois en John van Restful nest Mariposa.
We werden verwacht om 9.00 uur en dan bedoel ik, precies 9.00 uur.
We wisten niet wat we zagen. De tafel was heel mooi gedekt.
We kregen koffie en konden kiezen uit 2 vers geperste sapjes. Toen begonnen we met yoghurt, toen vers fruit, meloensoorten en verse aardbeien.
Daarna verse crossaint, egg benedict, Spaanse tortilla's, vers gebraden rosbief en bacon. Wat een overdadig, heerlijk ontbijt. Deze morgen door John gemaakt en opgediend  door Lois.
Ze noemen haar "eagle eye", ze ziet alles en vult al bij voordat je het kunt vragen. We hebben genoten!
We kregen zelfs nog een lunchpakket mee naar het park. En dat voor $125 per nacht!
Met volle magen op weg naar het park. Dit stelde ook weer niet teleur. Door de hevige sneeuwval van afgelopen winter waren de rivieren en watervallen op hun mooist. We zijn naar Bridalveil falls, Vernalfalls en lower yosemitefalls gelopen. Sommige waren makkelijk te bereiken andere iets moeilijker. Maar wat een pracht! De watervallen waren hevig en de rivier kolkte van het vele water, magnifiek! Ook El Capitan en Half dome gezien, wat een massieve, hoge bergen, mooi.
We zijn nog even door het vroegere "curryvillage" gelopen. Dit is een tentenkamp waar je een kant en klare tent kunt huren. Zo blij dat we dit niet hebben gedaan. We zitten wel verder weg maar zo veel mooier en goedkoper. Yosemite is veel compacter dan Yellowstone, met een totaal andere charme.
Nadat we het park verlaten hadden, nog wat gaan eten in Mariposa , bij 1850 Brewery . Hier was het afgeladen vol en dat voor een maandagavond. Lekker gegeten, nu moe en naar bed.

Morgen naar Glacierpoint.