woensdag 24 mei 2017

Foto's derde dag Yellowstone


Foto's plaatsen op de ipad gaat moeilijk. Klik op de foto voor een vergroting.



















Laatste dag Yellowstone

Vandaag de laatste hele dag naar Yellowstone. Gisteren hebben we de mooiste dag gehad. We zijn naar Mammoth hot spring geweest. Hier hebben we de upper boardwalk gelopen, we kwamen al gelijk een slang tegen. Toen wat gegeten en door naar Lamar Valley. Onderweg gestopt bij Petrified tree. Hier was ook een korte wandeling naar Hidden lake. Die was erg mooi, langs een riviertje tot aan een klein meer. We kwamen allerlei dieren tegen, een wezel, die ons stond aan te kijken, en een soort marmotten. Deze waren er in grote betalen, ze sprongen letterlijk voor onze voeten weg. Bij het meer lagen de overblijfselen van een bizon. Bizar, alles wat kaal geknaagd behalve de kop. Deze lag in zijn geheel met horens in het gras, omringd door de rest van de botten.
Op de terugweg liep er een vos door de wei, die op zijn gemak ging poepen. Toen door naar Lamar valley. We waren hier tegen de avond en het was zo mooi. Uitgestrekte velden met honderden bizons. Schitterend!  Dit is een prachtig gebied, mooie vergezichten. Je kijkt je ogen uit. Op de terugweg kwamen we nog een jonge grizzlybeer tegen. En verder door nog een kudde geiten op weg naar huis.
De hele terugweg zagen we kuddes bizons die op weg waren naar hun slaapplaats. Heel indrukwekkend.

Vandaag hebben we Grand Prismatic spring  en Old Faithful geiser gedaan. Bij GPS was er veel wind en het stonk er ontzettend naar rotte eieren. Maar wat een mooie kleuren, zelfs de stoom was gekleurd. Bij old Faithfull waren we op tijd voor de uitbarsting, mooi en indrukwekkend. Hij spuit om de 90 minuten en wat een geweld. Je vraagt je af wat er onder de grond allemaal gebeurd als je ziet met wat voor een kracht het water naar buiten spuit. De rest van de middag hebben we de oostkant gedaan, onder andere naar Mud volcano. Dit is een grote borrelende grijze poel, die ontzettend stinkt . Op de terugweg was er een oponthoud , door de stevige wind waren er bomen geknakt en op de weg terecht gekomen. Dus wachten op de parkranger. Deze maakten de weg snel vrij. Na een lange dag weer naar huis. Morgen verlaten we dit huis en gaan we door Yellowstone naar Grand teton. Hier hebben we een cabin gehuurd. Het weer zou slechter worden, maar hopen op het beste. Yellowstone was in elk geval prachtig!

Foto's tweede dag Yellowstone

Gisteren weer een prima dag gehad, veel gezien.
Helaas stond de instelling op de camera niet goed, dus foto's zijn mindere kwaliteit.
Alle dieren die we wilden zien, kwamen langs behalve de wolf.
12 uur in het park doorgebracht en geen moment verveeld. Wat een park!