zondag 4 juni 2017

On the road again!



































Alles is goed gekomen in het hotel in Mammoth Lakes. Geen extra kamer meer hoeven te betalen. Dus eind goed al goed.
Vandaag op tijd vertrokken naar Mariposa. We wisten dat dit een lange rit zou worden, daar de passen nog niet sneeuwvrij zijn.
Eerst nog gebak halen bij de van oorsprong Nederlandse bakker. Hier was het al,druk op de zondagochtend, wat lekkers meegenomen voor onderweg.
 Toen toch maar even langs Mono Lake. Dit is een groot enorm zout meer. Door de  zoetwater ondergrond en het zoute water zijn hier enorme zoutpilaren ontstaan, die uit het water omhoog rijzen. Een prachtig gezicht. Het stikt hier van de kleine vliegjes die zich voeden met de 1cm lange garnalen in het water. Het was nog vroeg, dus weinig mensen. Het was er rustig en heel erg mooi.
Toen op weg naar Mariposa. Dit werd een kleine lijdensweg, alleen de verst afgelegen pas was open. Dus na 10 uur reizen kwamen we aan bij de B&B. Hulde aan onze chauffeur Paul, die dit zonder te klagen gereden heeft. We hebben natuurlijk wel de nodige foto, eet en plaspauze gehouden, maar toch! Het laatste stuk was berg op en af, smalle wegen met geen afzettingen. Hij reed als een echte Verstappen , snel en koelbloedig .

Nu zitten we in een schattige B&B, gerund door twee krasse zeventigers, die beroemd zijn om hun ontbijt. We hebben al de kolibries gevoerd, het is hier heerlijk. dat vinden de muggen ook van ons. Morgen naar Yosemite.