zondag 28 mei 2017

Foto's Zion np





















Zion national park

Gisteren na een lange rit, aangekomen bij ons hotel in Springdale. Hier waren we al eens geweest en het ligt dicht bij de entree naar Zion National Park. Het is ook tevens een camping, leuk om die grote campers eens van dichtbij te zien.
We hebben mooie ruime kamers gekregen. Nadat we de koffers op de kamers hebben gebracht, zijn we nog even het stadje ingegaan. Hier was het druk, het is memorial weekend en dat is te merken. Ff een terrasje gepakt, je moet hier iets te eten bestellen als je alcohol wilt. Its the law, raar!
s'Avonds bij het buurrestaurant gaan eten. Hier hadden ze allerlei leuke flesjes bier. Deze hebben we meegenomen. Dat van Ien heette Polygamie! Dat is hier natuurlijk heel normaal, meer sisterwifes. Dat lijkt de mannen natuurlijk wel wat, maar we kennen ze.....Keep dreaming!
Na een goede nachtrust en ontbijtje, op naar het park!
Eerst met de auto naar Canyon overlook trail.
Onderweg stak er nog een groot mannetjes hert over, hij aarzelde even maar waagde toch de overtocht. En gelukkig zonder ongelukken naar de overkant. We moesten door een tunnel waar maar van een kant verkeer door mocht. Hier was een wachttijd van ongeveer 10 minuutjes, wij hadden geluk en konden snel door. We vonden zelfs een parkeerplek. De trail was 1,6 km. Nu denk je, makkie! Maar dat viel tegen, je ging omhoog, vandaar de naam "overlook". Het was een mooie route, met mooie vergezichten. Boven even gerust en wat gegeten. Het was er heerlijk. Maar what goes up, must come down. Eenmaal weer beneden, een kopje koffie gaan drinken bij het nummer 1 coffeehouse in Springdale. Toen naar het hotel even uitrusten en toen met de shuttlebus naar het park. 

En met ons honderden andere. O.m.g. wat een drukte. Maar dan heb je ook wat. We stapten uit bij stop 5, emerald pool. De lower pool hebben we gehaald, de volgende niet meer. We liepen verkeerd en wat een warmte. Terug naar de rivier en hier ff afgekoeld. We hebben langs de rivier naar busstop 4 gelopen, een flinke trip. Toen weer met de bus naar beneden, dit ging ook niet zonder slag of stoot. Alle bussen zaten vol. We hebben ons gesplitst zodat we sneller meekonden. John en ik stapten voorin, paul en Ien in de achterste bus. Toen wij instapten kregen we zelfs zitplaatsen aangeboden, leuk maar ook confronterend! Nu hebben we ons opgefrist en gaan we eten bij de Brewery. Morgen naar Las Vegas.