donderdag 8 juni 2017

Foto's Morro bay en omgeving





























Morro bay

Gisteren na een paar uur rijden aangekomen in Morro Bay. Het huis valt mee, heeft een prachtig uitzicht op de zee. Het weer valt tegen, er is net een koufront gearriveerd . Niet warmer dan 20 Gr. En dit blijft zo tot dat wij weg gaan. Maar, niets aan te doen. We hebben de tweede auto opgehaald, ditmaal een Kia Sportage. Boodschappen gedaan bij Vons, ik had nog een klantenkaart van 6 jaar geleden, leverde toch $11 korting op.
We hebben een "meal" meegenomen, fried,  chicken, coleslaw, macaronisalade en broodjes. Lekker, en een maaltijd was voldoende voor 2 pers.
Na een redelijke nacht, een normaal ontbijtje genuttigd en weer op pad.
Wij rechts af, Paul en Ien naar links.
Wij hebben een stukje highway 1 gereden tot Ragged Point. Vanaf hier is de weg afgesloten doordat de wegen zijn bedolven onder de modder. Het schoonmaken hiervan gaat nog lang duren. We stopten bij de grote kudde elephants seals. Geweldig, honderden zeehonden, voornamelijk moeders met baby's . Je weet niet wat je ziet, hoort en ruikt. Overal liggen ze te zonnen, zwemmen en slapen. Er lopen gidsen rond, die je alles kunnen vertellen over de beesten. Ieder seizoen is er een andere migratie. De mannetjes komen later en gaan dan een plekje veroveren, dit gaat gepaard met hevige gevechten, echter bijna nooit met fatale afloop. Ze hebben deze plek uitgekozen omdat hier rotsen in de zee zijn, waardoor hun vijanden moeilijk bij hun kunnen komen, de stormen minder hevig zijn en het vele zeewier wat er aanspoelt, waar ook weer vele weekdiertjes in zitten. Als je er toch bent, een echte "must see".
Nog ff geshopt en toen naar huis. Paul en Ien hadden zee-otters gezien, dus die kant gaan we morgen op.

Nog 4 daagjes!

Nog wat foto's van Yosemite