vrijdag 26 mei 2017

Op weg naar Salt Lake city

Vandaag van Wyoming, door Idaho naar Utah. Een lange rit. We vertrokken in Jackson met regen, heel veel regen. Was wel goed voor de auto, want die was vuil. Het was een lange rit, maar het weer klaarde gelukkig op en het werd langzaam warmer. Onderweg zag je toch wel het verval van Amerika. Ik denk dat Trump hier veel kiezers heeft gehad. Veel armoedige huizen en trailerparks, maar ook grote ranches met grote kuddes koeien. En alleen maar hele kleine dorpjes. Ik was blij toen we Salt Lake City naderden en we weer mensen zagen. Gelijk ingecheckt bij het hotel, Crystal inn, prima hotel met mooie grote kamers.
We zijn naar temple square gegaan. Hier is de grote mormonentempel. Je zag overal jonge mormonen staan die je wilden rondleiden. We hebben het maar op eigen houtje gedaan. Alles zag er mooi onderhouden uit, veel bloemen en erg schoon. De meeste jongens en mannen waren in pak en de meisjes waren ook zeer conservatief gekleed. Overal werd gerefereerd aan Josef Smith, de oprichter van de mormonen kerk. Na een wandelingetje hebben we ons gesplitst en zijn we naar de, aan de overkant gelegen, Mall gegaan. Hier wat gewinkeld, niks gekocht en gegeten in de foodcourt. Nog snel een bezoekje aan de Walmart en Target en een frapucino bij Starbucks, nu lekker relaxen. Morgen op naar Zion. Het is memorialweekend, dus men verwacht enorme drukte. We shall see.








Foto's onderweg naar Grand Teton




















Grand Teton

Gisteren zijn we door Yellowstone naar Grand Teton gereden. Dit park staat bekend om zijn bergketen die vanuit het niets ineens oprijst.
Hier lag nog heel veel sneeuw en waren de meren nog bevroren.
Onderweg kwamen we een zielig vosje langs de kant tegen. Hij was broodmager en denk ik, erg opgelucht dat de winter voorbij is. Dit gebied is Shosone gebied, bij het visitor centrum zag je ook indianen en verkochten ze hun "kunst". Ze hadden veel kettingen met Buffalo teeth. Ik vroeg of het Buffalo of bison was. Hij zei dat de originele naam "bison bison" was, maar dat de white man er Buffalo van gemaakt had.
Er waren nog veel wegen gesloten door de hevige sneeuwval die ze deze winter gehad hebben. Je zag het ook langs de kant van de weg, heel veel geknakte bomen.
De Tetons zijn erg indrukwekkend en nog vol sneeuw.
We zijn gestopt bij een kapel waar je achter het altaar de Teton zag verrijzen. Hier worden veel stelletjes getrouwd, prachtig!
We hadden een cabin in Jackson Hole gehuurd. Dit is zo leuk, incl. een porche met stoelen en tafel. Het weer was lekker, dus nog ff buiten gezeten. s'Avonds gaan uiteten in het stadje, hier was het erg gezellig. We vierden de verjaardag van Ien, die door het tijdsverschil maar liefst 32 uur jarig was!

Vandaag naar Salt Lake City.